Speeltuinvereninging Afrikaanderplein

Doel van de organisatie

Het doel van de vereniging is om kinderen, in een veilige omgeving, de ruimte en mogelijkheden te geven te kunnen spelen zonder zich daarbij zorgen te hoeven maken over zaken zoals het verkeer en veiligheid.

Kinderen hebben de ruimte nodig, zowel letterlijk als figuurlijk.spafrikaanderplein speelh

Spelenderwijs ontwikkelen zij zich allerlei vaardigheden, zowel sociaal (samen spelen), cognitief (taalverwerving) als pedagogisch (waarden en normen). Daarbij geldt tevens: hoe minder kinderen zich vervelen, hoe minder tijd ze hebben om vervelend te doen. Voorwaarde is een kwalitatieve leefomgeving, waar vertrouwdheid en veiligheid belangrijk zijn, maar die ook uitdagingen en gelegenheid tot experimenteren biedt.

Speeltuin Vereniging Afrikaanderplein biedt de kinderen een kwalitatieve en veilige speelomgeving, en de ouders een plek om elkaar te ontmoeten.

De  Afrikaanderwijk is een dichtbevolkte, jonge wijk. Er wonen ongeveer 9.000 mensen in de wijk, in zo'n 3.300 woningen.

Het feit dat er elk jaar weer meer kinderen in deze wijk komen, confronteert iedereen gelijk met de beperking van de Afrikaanderwijk, de beperkte buitenruimte waar kinderen veilig kunnen spelen.

Bezoek* adres
Afrikaandenplein 38